Sipsimerkin somekampanja pieleen – videoihin sarjamurhaajia ja diktaattoreita

Digi Ohhoh! · Tim Isokivi

Perunalastumerkki Walkersin tuore mainoskampanja on mennyt pahasti pieleen trollien ansiosta. Yhtiön verkossa jakamiin videoihin alkoi yllättäen ilmestymään muun muassa murhaajien, pedofiilien ja diktaattorien kuvia.

Walkers pyysi Twitter-käyttäjiä jakamaan heille selfieitään #WalkersWave-tunnuksella. Selfiekuvia esiteltiin internetissä ja Iso-Britannian Cardiffin keskusaukiolle pystytetyillä jättiruuduilla videoilla, jossa entinen jalkapalloilija Gary Lineker pitelee niitä käsissään. Faneilla oli mahdollisuus voittaa liput UEFAn mestareiden liigan finaaliotteluun.

Twitter-käyttäjät huomasivat nopeasti, ettei selfieitä seulottu kovinkaan tarkkaan. Tunnisteen alla alettiin jakaa myös kyseenalaisista syistä tunnettujen henkilöiden kuvia, jotka päätyivät verkossa ja mainostauluilla esitettyihin videoihin.

Trollien ansiosta videoilla nähtiin muun muassa diktaattori Josef Stalinin, sarjamurhaaja Fred Westin, Itävallan insestitapauksesta tunnetun Joseph Fritzlin ja pedofiiliksi paljastuneen juontaja Jimmy Savillen kuvia. Somekampanja lopetettiin Mashable-sivuston mukaan nopeasti yhtiön tajuttua, mitä oli tapahtumassa.

– Ymmärrämme ihmisten loukkaantuneen vastuuttomista ja loukkaavista viesteistä, ja pyydämme anteeksi. Olemme yhtä järkyttyneitä ja olemme lopettaneet kampanjan, Walkers twiittasi.