TV-katsojat järkyttyivät: Ruutuun varoitus ydinonnettomuudesta

Ohhoh! · Tim Isokivi

Tanssii tähtien kanssa -ohjelman katsojat joutuivat taannoin järkyttymään pahimman kerran Yhdysvaltojen New Jerseyssä. Ruudulle ilmestyi yllättäen varoitus ydinvoimalaonnettomuuden uhasta.

Tekstissä New Jerseyn Cumberlandin ja Salemin asukkaita varoitettiin Salem Countyn ydinvoimalassa tapahtuneesta ongelmasta. Tuhansien ihmisten näkemä viesti esitettiin kesken parhaimpaa katseluaikaa tiistai-iltana.

Varoitustekstin ilmestyminen ruutuun on sittemmin vahvistettu vahingoksi. Se oli tarkoitettu pienen ryhmän nähtäväksi osana pelastusharjoituksia. Ilmoitus kuitenkin esitettiin koodausvirheen vuoksi julkisen televisiolähetyksen aikana.

ABC-uutissivuston mukaan hätäkeskus sai tuhansia puhelinsoittoja huolestuneilta kansalaisilta. Osavaltion poliisin mukaan oikeassa hätätilanteessa asukkaille annettaisiin lisätietoja tapahtuneesta ylimääräisten viestien muodossa.