Mies hyppäsi UAV-kopterista laskuvarjolla – video veisi suomalaisen virkamiehen yöunet

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Latvialaisen Aerones-yhtiön UAV-kopterit on suunniteltu kannattelemaan tavanomaista raskaampia painoja. Tämä tarkoittaa, että sellainen pystyy nostamaan ilmaan jopa aikuisen ihmisen.

Suomessa poliisi tutkii tapausta, jossa kansainvälinen YouTube-tähti Casey Neistat lensi Levillä UAV-kopterilla. Nyt hieman tuoreemmalla videolla nähdään suoritus, joka veisi takuulla suomalaisen virkamiehen yöunet pitkäksi aikaa.

Tuoreella videolla nähdään ensimmäinen kerta, kun joku on suorittanut laskuvarjohypyn nousemalla ilmaan miehittämättömän kopterin avulla. 28 potkurin drone nostaa taivassukeltaja Ingus Augstkalnsin mukaansa korkean tornin huipulta, ja vie hänet 330 metrin korkeuteen.

Päästyään ylös Augstkalns irrottaa itsensä ja laskeutuu turvallisesti alas laskuvarjon kannattelemana. Aika näyttää, tuleeko raskaita lasteja kannattelvien UAV-lennokkien käyttö lisääntymään extreme-lajien harrastajien keskuudessa tällä tavoin tavoin.