Näin hillitset hiustenlähtöä kotikonstein – öljyjä, sinkkiä ja proteiinia kaljuuntumista vastaan

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Hiusten lähtö ja kaljuuntuminen voi olla normaali elämään liittyvä vaihe, mutta myös erilaiset autoimmuunisairaudet, diabetes, vitamiinien puutos, stressi ja unenpuute voivat myös aiheuttaa kutrien harvenemista. Apua voi löytää muun muassa ruokavaliosta.

Men’s Health on koonnut vinkkilistan, jonka avulla kaljuuntumiseen voi löytää apua ruokavaliomuutosten ja erilaisten ruoka-aineiden hyödyntämisen avulla. Hiukset tarvitsevat proteiinia, ja yksi parhaimmista lähteistä on omega-3 -rasvahapoilla kyllästetty lohi. Kaljuun voi myös hieroa hunajaa, jonka on todettu parantavan hiuspohjan hyvinvointia.

Osterit on puolestaan sinkkipitoista ruokaa, joka ehkäisee hiusten harvenemista tehokkaasti. Tutkimusten mukaan matalat sinkki- ja kupariarvot elimistössä aiheuttavat lisääntynyttä hiustenlähtöä ja kaljuuntumista. Ihmisten kannattaa myös nauttia monenlaisia öljyjä, kuten kurpitsansiemenöljyä ja kookosöljyä hiusten hyvinvoinnin parantamiseksi. Yksi yllättävä apu saattaa löytyä merilevästä, sillä sen on tieteellisesti todistettu vahvistavan hiuksia ja lisäävän hiusten kasvua.