Mies tuomittiin murhasta – 23 vuotta myöhemmin vapautettiin syyttömänä

Ohhoh! · Annukka Heikkilä

Perheenisä Robert Almodovaria tultiin eräänä päivänä hakemaan hänen kodistaan poliisien toimesta. Mies pidätettiin ammuskelusta, jossa kuoli kaksi henkilöä. Almodovar ei olisi voinut uskoa, että hänet tuomittaisiin vankeuteen, koska hän oli syytön. Mies oli ollut kyseisen tapahtumayön kotona vaimonsa ja pienten lastensa kanssa.

Tuomiopäivästä lähtien perhe on yrittänyt saada miehelle oikeutta siinä kuitenkaan onnistumatta. Kukaan virkavallan jäsen ei ole halunnut ottaa käsiinsä tapausta, jossa etsivä Reynaldo Guevara olisi syytettynä Almodovarin lavastamisesta. Nyt Almodovar sai kuitenkin viimein uuden oikeudenkäynnin, jossa hänet todettiin syyttömäksi 23 vankeusvuoden jälkeen.

BuzzFeed News oli mukana seuraamassa päivää, jolloin Almodovar vapautettiin. Perheen sinnikkään taistelun tuloksena muitakin tapauksia alettiin tutkimaan ja kävi lopulta ilmi, että Chicagon poliisiasemalla etsivänä oleva Reynaldo Guevara on ollut mukana lavastamassa muitakin syyttömiä miehiä murhista. Guevaraa tullaan syyttämään 51 henkilön lavastamisesta.