Älä juo näitä juomia ennen yöunia – lihottava vaikutus

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Univaje on jo hyvä reseptin alku siihen, että henkilö alkaa helpommin lihomaan. Huonojen yöunien jälkeen moni syö huomaamattaan seuraavana päivänä myös kaloripitoisempia ruokia, jotka alkavat lihottamaan. Nyt on huomattu, että myös sillä on vaikutusta ihmisten terveyteen mitä ihminen juo juuri ennen nukkumaan menemistä.

Moni juo viiniä rentoutuakseen juuri ennen nukkumaan menemistä illalla television ääressä. Yksi lasillinen ei haittaa, mutta kaksi tai useampi lasillinen viiniä vaikuttaa niin paljon ihmisen yöuniin, että hän tulee seuraavana päivänä todennäköisemmin syömään enemmän herkkuja väsyneenä.

Toinen huono juoma illalla ennen yöunille painumista on limsa. Sokerisia ja kofeiinipitoisia virvoitusjuomia ei tulisi SheFinds-sivuston mukaan juoda enää myöhään illallla. Ne huonontavat yöunien laatua ja saavat henkilön nälkäisemmäksi siitä huolimatta, että ne pumppaavat kehoon kaloreita sokerin muodossa.