Pariskunta kohtasi yllättävän näyn – käärme oksensi elävän lajitoverinsa

Ohhoh! · Tim Isokivi

Käärmeet eivät ole turhan nirsoja ruokansa suhteen, vaan ravinnoksi voivat päätyä pienten nisäkkäiden, matelijoiden ja lintujen ohella myös toiset käärmeet. Taannoin Texasissa todistettiin hämmentävää tilannetta käärmeen nautittua lajikumppaniaan ateriaksi.

Christopher Reynold ja hänen vaimonsa näkivät Texasin Newtonissa käärmeen, joka oli juuri syömässä lajikumppaniaan. Luonnollisesti Christopher päätti kuvata tilannetta kamerallaan. Pian kuitenkin tapahtui jotain yllättävää.

Tumma käärme alkoi oksentamaan toista käärmettä ulos. Yllättäen ateriana ollut matelija oli edelleen elossa. Christopher epäilee hänen ja vaimonsa läsnäolon johtaneen erikoiseen tapahtuneeseen.

National Geographic -lehden mukaan käärmeet saattavat joskus oksentaa ruokansa puolustusmekanismina. Koska käärmeet eivät pureskele ravintoaan, joutuvat ne sulattelemaan ruokaa pitkiäkin aikoja. Tästä aiheutuva lisäpaino hidastaa matelijoita huomattavasti.