Virtsaa lämmitettiin kaupan mikroaaltouunissa – kauppa piti evakuoida

Ohhoh! · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen Oregonissa sijaitsevan Beavertonin viranomaiset tutkivat parhaillaan vähintäänkin hämmentävän kuuloista tapausta. Paikallinen 7-Eleven -ruokakauppa jouduttiin evakuoimaan mikroaaltouuniin laitetun virtsanäytteen vuoksi.

Viranomaiset saivat hälytyksen ruokakaupasta mikroaaltouunin räjähdettyä yllättäen. Tuntemattoman henkilön kerrotaan laittaneen mikroon epäilyttävän näköisen esineen ennen räjähdystä. Asiaa tutkimaan kutsuttiin poliisin pommiryhmä.

Pommin sijaan mikroaaltouuniin laitettu asia paljastui joksikin paljon oudommaksi. Kyseessä oli lämpöpakkaukseen kääritty virtsanäyte. Lämpöpakkauksen kemikaalit olivat ilmeisesti aiheuttaneet mikron räjähdyksen.

Poliisi uskoo tekijän tarkoituksena olleen huijata huumetestissä. Hän oli todennäköisesti yrittänyt lämmittää puhdasta virtsanäytettä, jotta se menisi läpi hänen omanaan testissä.

– Joku oli ilmeisesti matkalla huumetestiin, eikä uskonut virtsan olevan tarpeeksi lämmintä. Lämpöpakkauksen kemikaalit reagoivat huonosti mikroaaltosäteisiin ja räjähtivät, poliisin tiedottaja Mike Rowe spekuloi paikallisen KATU-uutissivuston mukaan.