Oluet viileäksi nopeasti – yksinkertainen keino toimii

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Mitä tehdä, kun lämpötila on ulkona hellelukemissa mutta kaapista löytyy vain kädenlämpöistä olutta? Nopean mutta yksinkertaisen niksin avulla oluen saa viilennettyä nopeasti lähes missä tahansa olosuhteissa.

Popular Science -sivusto neuvoo täyttämään astian jäällä, vedellä ja runsaalla määrällä suolaa. Suolaa kannattaa varata suuri määrä, kuten myös vettä. Mitä enemmän oluttölkit tai -pullot peittyvät vedellä, sitä parempi.

Jäähdyttämistä varten varata suuri astia mikäli olutta on runsaasti. Niksi toimii nimittäin sitä paremmin, mitä helpommin jäävesi pääsee liikkumaan pullojen tai tölkkien välillä. Menetelmän avulla olut voi viilentyä jopa noin viidessä minuutissa.

Juoman viilentymistä voi vielä nopeuttaa pyörittämällä pulloja tai tölkkejä hellästi vedessä. Tämä nopeuttaa lämmön haihtumista oluesta veteen.

Menetelmä perustuu siihen, että suolavesi kylmenee tavallista vesijohtovettä nopeammin. Tästä huolimatta se ei jäädy yhtä helposti, vaan säilyy nestemäisenä kylmemmissäkin lämpötiloissa.