Väärennettyä Budweiser-olutta valmistava tehdas ratsattiin – järkyttävä videomateriaali verkkoon

Ohhoh! Ruoka · Tim Isokivi

Väärennetyt alkoholijuomat ovat vakava ongelma Kiinassa. Maassa vierailevia turisteja varoitetaan usein epämääräisissä olosuhteissa valmistetuista juomista, joiden nauttimisessa saattaa piillä vakavakin terveysriski.

Kiinan viranomaiset ratsasivat taannoin Dongguanissa sijaitsevan, väärennettyä Budweiser-olutta valmistavan tehtaan. Verkossa levinnyt video paljastaa, minkälaisissa olosuhteissa olutta valmistettiin tehtaalla.

Videolla työntekijät kauhovat muovisesta saavista olutta väärennettyihin tölkkeihin. Työntekijöillä ei ole käsissään muovikäsineitä, eikä touhu vaikuta muutenkaan erityisen hygieniseltä. Tämän jälkeen tölkkeihin lisätään kannet ja ne lähetetään myyntiin.

Shanghaiist-lehden mukaan ratsattu tehdas tuotti jopa 600.000 laatikollista väärennettyä Budweiser-olutta kuukaudessa. Sitä toimitettiin pääasiassa baareihin ja yökerhoihin.