Wasabi-tahnasta apu hiustenlähtöön – aktivoi päänahan soluja

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Moni sushin rakastaja on tottunut syömään vihreää wasabia soijakastikkeen ja sushien kera. Nyt japanilainen wasabia valmistava yritys Kinin on paljastanut, että väkevä tahna on hyvän maun lisäksi tehokas lääke myös hiuksille.

Daily Mail -lehden mukaan Kinin on neuvonut ihmisiä käyttämään wasabia hiusten kasvamisen stimuloimiseen. Pelkkä wasabin syöminen ei riitä vaan tahnaa tulee hieroa suoraan päänahkaan. Wasabin kemikaalit vaikuttavat hiuspohjaan tutkimusten perusteella paremmin kuin ammattimaiset tuotteet, ja kiihdyttää hiustenkasvua aktivoimalla päänahkaa.

Japanissa tehdyn tutkimuksen mukaan wasabin ainesosat käynnistävät hiusjuuria ruokkivat solut, minkä vuoksi juuret aktivoituvat ja pystyvät kasvattamaan hiusta nopeammin. Wasabi on niin tehokasta, että se auttaa hiuksia kasvamaan kolme kertaa nopeammin kuin tuotteet, joita tällä hetkellä hiusten lähdöstä tai ohentumisesta kärsiville on tarjolla.