Drag queenit satutäteinä New Yorkin kirjastossa – Suomessa tukehduttaisiin pullaan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

New Yorkin kaupungin kirjasto on ottanut käyttöön tehokkaan keinon lapsiperheiden houkuttelemiseksi kirjallisuuden pariin. Brooklynilaisessa kirjastossa järjestetään satutunteja perheellisille, mutta tarinoiden kertojana toimii kaikkea muuta kuin perinteinen kirjastontäti.

Brooklyn Public Library on järjestänyt viime syksystä asti satutunteja, jotka kulkevat nimellä Drag Queen Story Hour. Yksi satutunnin tähdistä on artisti Lil Miss Hot, jonka meikistä tai vaatteista ei puutu säihkettä. Drag queenien isännöimät ja emännöimät tarinatuokiot ovat olleet todellinen menestys.

Kirjaston satutädit lukevat kirjoja ja laulavat pikkuväelle. Lapset ihastelevat erinomaisia esiintyjiä ilman ennakkoluuloja. Yleisössä on lapsia taaperoista esikouluikäisiin. Ohjelma on saanut runsaasti vihapalautetta ihmisiltä, jotka eivät ymmärrä taiteilijan vapauksia ja avarakatseista elämäntyyliä, Associated Press. Kirjastossa käyvät lapsiperheet ovat kuitenkin haltioissaan.