Suloinen susipentue sulattaa sydämet – uhanalaisia pentuja eläintarhaan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Pohjois-Amerikassa elävä harmaasuden alalaji meksikonsusi on äärimmäisen uhanalainen. Sitä elää eläintarhoissa enää 150 kappaletta ja luonnossa erittäin pieni populaatio. Nyt Brookfieldin eläintarhassa häärää viiden pennun lauma.

Associated Press on julkaissut onnellisuutta puhkuvan videon, jolla nähdään viisi neljän viikon ikäistä meksikonsudenpentua. Pikkuiset karvapallerot ovat syntyneet eläintarhaan useammalle eri emolle, mutta ne on yhdistetty yhdeksi laumaksi erillisen suojeluohjelman puitteissa.

Meksikonsudet ovat pienikokoisia koiraeläimiä. Eläintarhoissa kasvaneita yksilöitä on päästetty vapauteen, mutta populaatiot ovat erittäin pieniä. Meksikonsuden luonnollista elinaluetta ovat aikoinaan olleet Meksikon ja Yhdysvaltojen eteläosat.