Pizzerian työntekijät myivät kokaiinia pizzalaatikoissa

Ohhoh! · Tim Isokivi

Kaksi Yhdysvaltojen Washingtonissa sijaitsevan Papa John’s -ravintolan työntekijää on pidätetty huumeiden myymisestä. Työntekijät toimittivat asiakkaille pizzojen ohella kokaiinia ravintolan parkkipaikalle.

Seattlen lähettyvillä sijaitsevan Sammamishin poliisit oivat saaneet vihiä paikallisen Papa John’s -ravintolan työntekijöiden sivubisneksestä. Tämän ansiosta kaksi poliisia aloitti kuusi kuukautta kestäneet peitetyöt. Sinä aikana he onnistuivat ostamaan neljä kertaa huumeita pizzerian työntekijöiltä.

– Etsivät tilasivat pizzaa ja menivät odottelemaan niitä parkkipaikalle. Työntekijä toi heille pian pizzalaatikon, jonka sisällä oli myös kokaiinia, King Coyntyn seriffin laitoksen tiedottaja Cindi West paljastaa.

Kokaiinin tilaus onnistui pyytämällä pizzaan lisäoliiveja. Tämän ansiosta poliisit antoivatkin peitetoiminnalleen nimen Operation Extra Olives, eli operaatio extra oliivi. Mikäli työntekijöillä ei ollut kysyttäessä kokaiinia, he ohjasivat poliisit niin ikään diilereinä toimineiden ystäviensä luokse.

Lopulta kokaiinia myyneet työntekijät ja heidän kolme ystäväänsä pidätettiin. Viranomaiset löysivät etsinnöissä 28.000 dollarin edestä käteistä, kokaiinia, ekstaasia, kannabista, LSD:tä, metamfetamiinia ja oksikodonia. Pizzerian kassakoneesta ja työntekijöiden WC-tiloista löydettiin jälkiä kokaiinista.

CNN-uutissivuston mukaan Papa John’s -ravintolaketju teki tutkimuksissa yhteistyötä poliisin kanssa. Yhtiön mukaan pidätetyt työntekijät eivät ole enää pizzerian palkkalistoilla.