Samppanjasta helposti mehujäitä – näin kesäherkku syntyy

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Samppanjaa ja kuohuviinejä juodaan aina silloin kun on aihetta juhlaan. Suomen lyhyen kesän vuoksi myös jokainen aurinkoinen viikonloppupäivä antaa jo itsessään ihmisille juhlan aiheen ja tarpeeksi painavan syyn poksauttaa kuohuva auki.

Nyt Cosmopolitan on jakanut hauskan ohjeen, jossa esitellään vaihtoehtoinen tapa nauttia samppanjasta kesäkuumalla. Samppanja ja mansikat ovat klassinen yhdistelmä, joka saatetaan tällä kerralla yhteen mehujään muodossa.

Videolla näytetään miten helposti marjaisat samppanjamehujäät syntyvät. Mehujäiden tekemiseen ei tarvita kuin mehujäämuotti, jonne pilkotut mansikat pudotetaan. Tämän jälkeen muotteihin kaadetaan samppanjaa ja muotit asetetaan pakkaseen jäätymään. Kun mehujäät ovat hyytyneet, samppanja voidaankin nautiskella hauskalla tavalla suoraan tikusta.