Syöpäleikkauksesta miehelle 48 tunnin erektio

Ohhoh! Terveys · Terhi Piiroinen

Paksusuolensyövän takia leikkauksessa ollut 58-vuotias mies joutui operaation jälkeen tukalaan tilanteeseen. Leikkaus onnistui hyvin ja hänen paranemisprosessinsa käynnistyi odotetunlaisesti. Valitettavasti hänelle tuli sivuoireena kestoerektio.

Mies huomasi leikkauksen jälkeen sukupuolielimensä heränneen tavallista virkeämpänä. Potilas ei aluksi kehdannut kertoa erektiosta hoitajille. Vuorokauden putkeen jatkunut erektio muuttui kuitenkin kivuliaaksi, ja lopulta miehen oli pakko mainita asiasta hoitohenkilökunnalle.

Penis oli muuttanut kestoerektion takia muotoaan tiimalasia muistuttavaksi. Tuskallinen kestoerektio ei herättänyt miehessä seksuaalisia tuntemuksia, vaan tilanne pahentui ja olo kävi sietämättömäksi. Kun erektio oli kestänyt yhteensä 48 tuntia, hoitivat lääkärit erektion pois verisuonia supistavalla ruiskeella. Erektion uskotaan johtuneen nukutuksessa käytetyistä lääkkeistä, hoitoraportissa mainitaan.