Tutkimus: Kulaus viiniä raskausaikana vaikuttaa vauvan kasvonpiirteisiin

Ohhoh! Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Alkoholin käyttäminen raskauden aikana on yleisesti kiellettyä, koska minkään tutkimuksen pohjalta ei olla voitu selvästi määrittää millainen määrä alkoholia olisi turvallista nauttia raskauden aikana ilman riskejä. Tämän vuoksi yleisten ohjeiden mukaan raskaana olevia naisia kehotetaan olemaan käyttämättä alkoholia odotuksen aikana.

Alkoholin nauttiminen raskauden aikana voi aiheuttaa sikiölle erilaisia kehittymisongelmia. Alkoholi lisää keskenmenoriskiä, se voi vaikuttaa lapsen aivojen ja kasvojen kehittymiseen ja myös siihen miten lapsi tulee oppimaan uusia asioita. Nyt Daily Mail -lehti kertoo uudesta tutkimuksesta, jossa huomattiin, että jo pari kulausta viiniä vaikuttaa lapsen kasvojen kehitykseen.

Australiassa tehdyn tutkimuksen perusteella saatiin selville, että jo muutama kulaus viiniä vaikutti vauvan kasvojen muodostumiseen. Tutkimuksen myötä saatiin selville, että ennen muita kehityshäiriöitä ensimmäiset vaikutukset tapahtuivat kasvoille, joiden kehittymiseen vaikutti jo hyvin pieni määrä alkoholia. Alkoholin myötä lapsen kasvot lähtivät kehittymään eri tavalla kuin ne olisivat kehittyneet ilman alkoholia. Ensimmäinen jo hyvin pienestä määrästä aiheutuva muutos oli se, että lapsen nenästä alkoi kasvamaan lyhyempi ja ylös päin nouseva.