Mies kuoli alkoholimyrkytykseen vodkanjuontikisassa – palkintona 10 pulloa vodkaa

Ohhoh! · Tim Isokivi

Paikallisen Saveliy-supermarketin järjestämä vodkanjuontikilpailu päättyi traagisesti Venäjän Volgodonskissa. Kilpailun seurauksena yksi mies kuoli ja useat muut osallistujat kärsivät alkoholimyrkytyksestä.

Saveliyn järjestämään vodkanjuontihaasteeseen osallistui yhteensä 40 henkeä. Kilpailun voittajalle luvattiin palkinnoksi 10 vodkapulloa. Jotta osallistujien ei olisi tarvinnut juoda tyhjään vatsaan, tarjoiltiin heille myös leipää ja salamia.

Ilmeisesti palanpainike ei kuitenkaan ollut tarpeeksi, sillä jo minuuttien jälkeen kilpailun alkamisesta osallistujat alkoivat tuntea olonsa huonovointiseksi. Paikalle kutsutut lääkärit totesivat kuuden kilpailijan kärsivän vakavan alkoholimyrkytyksen oireista.

Yksi kilpailijoista kuoli juotuaan noin kolme litraa vodkaa. Saveliy-kaupan toimista on aloitettu poliisitutkinta. The Sun -lehden mukaan viranomaiset epäilevät kaupan syyllistyneen kuolemaan johtaneeseen laiminlyöntirikokseen ja mainontaa koskevan lainsäädännön rikkomiseen.