Tältä Britney Spears kuulostaa ilman autotunea – hitin raakaversio vuoti verkkoon

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Britney Spears kaltaisia poptähtiä syytetään usein puuttuvan laulutaidon korvaamisesta Auto-tunella. Säveltaajuuden korjaamiseen tarkoitetun ohjelman käyttö kuuluu runsaasti esimerkiksi tähden vuonna 2003 ilmestyneessä Toxic-hitissä.

Nyt Youtubeen on kuitenkin vuodettu väitteiden mukaan alkuperäinen versio Toxic-kappaleen lauluraidasta. Mikäli kyseessä on aito tallenne, antaa muokkaamaton ja miksaamaton raita harvinaisen mahdollisuuden kuulla Spearsin luonnollista lauluääntä ja osoittaa, etteivät hänen taitonsa ole pelkästään studiomagian ansiota.

Alun perin nuotin vierestä menevää laulua korjaamaan tarkoitetun auto-tunen käyttö yleistyi räjähdysmäisesti 2000-luvun alkupuolella. Monissa kappaleissa sitä käytetään lähinnä tehosteena silloinkin, kun artistin laulutaidoissa ei ole varsinaisesti mitään vikaa.

Britney Spears julkaisi tuoreimman Glory-albuminsa elokuussa 2016. Tänä kesänä hän kiertää esiintymislavoja Britney: Live in Concert -maailmakiertueen merkeissä.