Tutkimus: Metaforia käyttävät miehet vetoavat naisiin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Metaforeja käytetään paljon lyriikoissa ja iskurepliikeissä. Nyt on toteutettu tutkimus, jonka mukaan metaforeja puheessaan suosivat miehet ovat naisten mielestä seksikkäämpiä kuin suoraan puhuvat kaksilahkeiset. Toisin sanoen naisen vanhempien kehuminen simpukoiksi kannattaa.

Kiinalaisen Electronic Science and Technology yliopiston tutkijat ovat toteuttaneet testin, jossa naiset arvioivat miesten viehättävyyden astetta. Naiset antoivat miehille pisteitä heidän kasvokuvansa sekä siihen liitetyn kohteliaisuuden mukaan. Osa naisille osoitetuista kohteliaisuuksista oli suorapuheisia ja toiset metaforisia.

Tutkimuksen mukaan metaforia kehuissaan käyttäneet miehet olivat viehättävämpiä. Tutkijoiden mukaan sanallinen veikeily osoittaa miehen olevan älykkäämpi ja luovempi. Molemmat ominaisuudet vetoavat tunnetusti hameväkeen, Nature-sivustolla julkaistu tutkimustulos ynnää.