Järjestö sijoittaa 62 pianoa New Yorkin kaduille – jokainen pääsee soittamaan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Pianobaareistaan tunnettu New York City on yksi maailman kulttuurielämän keskuksista. Nyt voittoa tavoittelematon järjestö Sing for Hope sijoittaa New Yorkin kaduille yhteensä 62 pianoa kansalaisten vapaata käyttöä varten. Ideana on tuoda taide ja kulttuuri lähemmäs tavallista ihmistä.

Manhattanin kadunkulmissa voi nähdä kirjavia pianoja, jotka on tarkoitettu kaikkien halukkaiden käyttöön. Toisin sanoen kuka tahansa voi istua pianon ääreen soittamaan ja viihdyttämään ohikulkijoita. Pianot sijoitetaan ruuhkaisimpiin paikkoihin tuomaan kevyempää ja arjen harmauden katkaisevaa tunnelmaa.

Pianot lahjoitetaan kampanjan jälkeen alueen julkisiin kouluihin. Järjestö on toteuttanut pianotempauksiaan ennenkin ja sen kautta on jaettu kouluille jo 400 instrumenttia. Pianojen huomioarvoa lisää niiden erikoiset maalaukset, jotka ovat paikallisten taiteilijoiden käsialaa, Untapped Cities uutisoi.