Petetyksi tulemisella vakavia terveysvaikutuksia

Lifestyle Ohhoh! Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Aiemmin on tutkittu, että parisuhteen loppuminen ja sydämen särkyminen on ihmisille oikeasti melko fyysinen kokemus, jossa terveys huononee hetkellisesti merkittävän paljon. Nyt on huomattu, että myös petetyksi tuleminen vaikuttaa ihmisten terveyteen sekä henkisesti että fyysisesti.

Medical Daily -sivusto kertoo Nevadan yliopistossa tehdystä tutkimuksesta, jossa huomattiin, että kumppaninsa pettämäksi tulleet henkilöt kärsivät eniten mielenterveydellisistä ongelmista kuten masentuneisuudesta ja ahdistuksesta. Naiseen kumppanin pettäminen vaikutti enemmän kuin miehiin, joilla ei huomattu niin paljon terveydellisiä seurauksia.

Petetyksi tuleminen on niin negatiivinen kokemus, että sillä on etenkin naisille todella kauaskantoiset seuraukset. Kumppaninsa pettämät naiset käyttivät enemmän päihteitä, alkoivat harrastamaan suojaamatonta seksiä ja kokivat masennuksen sekä ahdistuksen oireita. Naiset oireilivat myös joko liikaa syömisellä tai syömättömyydellä ja liiallisella kuntoilulla, josta naiset eivät antaneet itselleen palautumisaikaa.