Tulivuori purkautui Japanissa – mieheltä vaikuttava video

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tulivuorenpurkaukset ovat pelkoa herättäviä mutta samaan aikaan vaikuttavia näkyjä. Harvoilla olisi epäilemättä kanttia seurata purkausta lähietäisyydeltä, mutta onneksemme niitä päästään ihastelemaan myös videoiden muodossa.

Japanin Kagoshiman prefektuurissa sijaitseva Sakurajima-tulivuori purkautui taannoin toista kertaa kahden viikon sisään. Toimittaja James Reynolds oli paikalla ikuistamassa tilanteen näyttäviksi videoiksi ja kuviksi.

Tulivuoren Showa-kraaterista nousi taivaalle jopa kolmen kilometrin korkuinen valtava tuhkapilvi. IFL Science -sivuston mukaan purkaus ei ole aiheuttanut toistaiseksi henkilövahinkoja. Paikallisia kuitenkin varoitetaan, että vuoren aktiviteetti saattaa jatkua.

Viranomaiset antoivat kesäkuussa 2016 Sakurajiman läheisyydessä asuville niin kutsutun oranssin hälytyksen. Se tarkoittaa, että ihmisiä kehotetaan pysyttelemään turvallisen etäisyyden päässä vuoresta. Sakurajiman viimeisin suurempi purkaus vuonna 1914 oli Japanin lähihistorian voimakkain.