Pitkän parisuhteen kulmakivet – nämä asiat merkitsevät eniten

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Onnellisen parisuhteen kulmakiviä ovat rakkaus, luottamus, rehellisyys ja toisen arvostaminen. Pidempiaikaista parisuhdetta punnitessa tärkeiksi asioiksi muodostuvat myös yhteiset haaveet, unelmat, arvot, tavoitteet ja taloudellinen tilanne. Monien tulisi kuitenkin muistaa keskittyä myös pieniin asioihin.

Parisuhdeterapeutti Irina Firstein kertoi Women’s Health -sivustolle, että pitkien parisuhteiden yhdeksi suurimmista kulmakivistä muodostuu se millaisia pariskunnan pienet arkiset teot ja rutiinit ovat. Firstein kehottaa pariskuntaa huolehtimaan siitä, että he suutelevat ja koskettavat toisiaan joka päivä ja osoittavat kiintymystä toisiaan kohtaan pienillä teoilla.

Firstein haluaa muistuttaa pariskuntia myös aina välillä sulkemaan kaikki elektroniset laitteet ja keskittymään vain toisiinsa. Hänen mukaansa kumppani tulee huomioida aina silloinkin kun toinen on lähdössä jonnekin tai tullut juuri kotiin.

Pariskuntien tulisi myös jakaa yhdessä jokin harrastus, jonka avulla he pitävät itsestään huolta ja mennä aina samaan aikaan samaan sänkyyn nukkumaan. Firsteinin mukaan parisuhteelle on myös hyväksi muistella aina tasaisin väliajoin menneitä yhteisiä hetkiä, matkoja ja muistoja, ja nauraa paljon.