Samsung julkaisi järisyttävän näytön tietokoneelle – pöydät jäävät jo pieniksi

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Televisioissa kilpavarustelu ruutujen koossa on käynyt kiivaana jo pitkään, eikä 60-tuumainen televisio olohuoneessa ole enää mikään harvinaisuus. Tietokoneiden näytöissä tilanne on kuitenkin ollut täysin toinen, mutta nyt Samsung on julkaissut jättimäisen QLED-näyttöruudun.

Samsungin uutuus CHG90 on kuin suoraan tieteiselokuvasta, sillä sen 49-tuuman leveys jättää jo monet tietokonepöydät pieneksi. Kuvasuhde on 32:9 ja korkeutta ruudun resoluutiossa on 1080 pikseliä, mutta leveyttä sen sijaan löytyy normaalin 1920 pikselin sijaan yhdellä ruudulla hurjat 3840 pikseliä. Vasteaika on 1 ms.

Samsungin mukaan uutuusnäyttö on suunniteltu erityisesti pelaamiseen. Siitä on tehty myös pienemmät 27- ja 32-tuuman versiot. Suurimmassa näytössä on HDR-ominaisuus parantamassa kuvan laatua. Uudet mallit julkaistiin CES 2017 -messuilla. 49-tuumaisen näytön hinta tulee olemaan Yhdysvalloissa noin 1.500 dollaria.