Hossan uusi kansallispuisto esittäytyy mykistävän upealla videolla

Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomi sai juuri uuden kansallispuiston, kun Kainuun Suomussalmen, Kuusamon ja Taivalkosken maisemissa sijaitseva Hossa valittiin järjestyksessään maamme 40. kansallispuistoksi. Metsähallituksen luontopalvelut on nyt julkaissut YouTubessa videon, jossa uusi kansallispuisto nähdään kaikessa kauneudessaan.

Viisiminuuttinen video on toteutettu niin sanotulla timelapse-tekniikalla, eli kamera liikkuu todella hitaasti maiseman muuttuessa ympärillä nopeammin. Suomalainen luonto on vuosikymmenten aikana noussut hitiksi ympäri maailmaa, ja tämäkin video saanee jatkossa vähintään satojatuhansia katsojia. Videon on Metsähallituksen toimeksiannosta kuvannut Riku Karjalainen ja sen musiikki on Peter Nanasin käsialaa.

Hossan kansallispuiston avajaisia juhlitaan ensi viikolla 17. kesäkuuta ja Hossan juhlaviikko puolestaan on jo parhaillaan käynnissä ja jatkuu 18. kesäkuuta saakka. Hossan juhlaviikko on Suomussalmen kunnan kunnianosoitus uudelle kansallispuistolle, ja se sisältää ohjelmaa turvesaunasta pesäpalloiluun, komeista koirista heinäpäihin ja musiikista suppailumelontaan.