Anna kaverin valita profiilikuvasi – aidompi lopputulos ilman itseinhoa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ihmiset markkinoivat itseään netissä profiilikuvien ja pienten esittelytekstien avulla. Olipa kyseessä työn hakeminen, treffiseuran pokaaminen tai uusien mahdollisuuksien etsiminen, on profiilikuvalla aina suuri merkitys. Kuvaa ei kuitenkaan kannata valita itse.

Western Australian yliopisto on toteuttanut tutkimuksen, jonka mukaan ihmiset näkevät itsensä todella kriittisesti muihin verrattuna. Ihmisillä saattaa olla itsestään erilainen kuva kuin läheisillä, jotka katselevat heitä jokaisesta kulmasta ja suunnasta. Ne piirteet, joita ihmiset itsessään inhoavat, saattavat olla muiden mielestä juurikin niitä kauneimpia.

Toisin sanoen ensi kerralla profiilikuvaa valitessa kannattaa luottaa parhaan kaverin avostelukykyyn. Kun ystävälle antaa vapaat kädet esimerkiksi Tinder-profiilin luomisessa, saattaa vastaehdokas todellisuudessa saada aidomman ja jopa kiinnostavamman kuvan henkilöstä. Samalla säästyy itse valinnan vaikeudelta kuvia valittaessa.