Kiinalaismiehellä harvinainen sairaus – suolistosta poistettiin 13 kiloa ulostetta

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Kiinalainen 22-vuotias mies oli kärsinyt vuosikausia hengenvaarallisesta ummetuksesta. Hän joutui lopulta leikkauspöydälle ja kirurgit poistivat hänen elimistöstään 13 kiloa ulostetta. Miehen suoli oli räjähtämäisillään.

Shanghailaisessa sairaalassa on suoritettu vaativa leikkaus, jossa on poistettu osa kiinalaisen miehen suolistosta. Hän kärsii harvinaisesta Hirschsprungin taudista, eli jättisuolesta, joka on synnynnäinen ulosteen normaalin kulun estävä sairaus. Hänen suolistossaan ei ollut hermosoluja peräaukosta ylöspäin, joten normaali ulostaminen oli mahdotonta.

Kiinalaisen miehen suolistoon oli kertynyt ulostetta vuosien ajan. Hänen vatsansa näytti kuin hän olisi odottanut lasta. Leikkaus kesti kolme tuntia. Miehen ulosteen täyttämä suoli poistettiin ja korjattiin lyhentämällä normaalisti toimivaksi, Daily Mail uutisoi.