Näin sytytät nuotion minigrip-pussilla ja vedellä

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tulen saa syttymään ilman tikkuja tai sytkäriä monenlaisten menetelmien avulla. Mahdollisesti yleisimmin tunnettu keino on hinkata puukappaleita toisiaan vasten, tarkoituksena saada tuli syttymään kitkan avulla.

Nuotion voi kuitenkin saada syttymään myös esimerkiksi vedellä täytetyn minigrip-pussin avulla. Käytännössä menetelmä on samankaltainen kuin suurenuslasin käyttäminen tulen sytyttämiseen. Käytäntöä esitellään Youtuben Verisatium-kanavan tuoreella videolla.

Tulen sytyttämiseen tarvitaan Minigrip-pussin lisäksi sytykettä, kuten hienonnettua puun kuivaa kuorta. Muovipussi täytetään vedellä, ja siitä tehdään yläosaa kiristämällä tiivis ja pallomainen.

Auringonvalo ohjataan pussin kautta kohti sytykettä. Auringonvalon synnyttämä polttopiste alkaa hiljalleen lämmittämään puumateriaalia, kunnes se lopulta syttyy tuleen.

– Auringonvalon voimakkuus on noin 1300 wattia neliömetriä kohti. Kun valoa keskitetään suurennuslasin tai vesipallon avulla, voi valon vahvuuden kasvattaa noin kymmentuhatkertaiseksi, videon kuvauksessa todetaan.