Fireball-viskiä nyt nallekarkkeina – helppo valmistaa myös itse

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kanelinen ja hieman tulinen Fireball-likööri nauttii suuresta suosiosta etenkin rapakon toisella puolella. Nyt likööriä on keksitty käyttää myös nallekarkkien valmistukseen.

Dublinilaisen Irish Confectionary Co. -yrityksen nallekarkit ovat käsintehtyjä ja gluteenittomia. Sadan kappaleen pakkaus karkkeja maksaa viisi euroa. Yrityksen Etsy-verkkokaupassa myydään myös muun muassa rommin ja hehkuviinin makuisia karkkeja.

Fireball-nallekarkkeja kaupittelee Etsy-verkkokaupassa myös amerikkalainen VineGelee. Yritys ei tosin myy aikuisten karkiksi kuvailtuja herkkuja Yhdysvaltojen ulkopuolelle.

Mikäli makeisten tilaaminen ulkomailta epäilyttää, voi alkoholilla terästettyjä nallekarkkeja tehdä myös itse. Nallekarkit laitetaan valitulla juomalla, kuten vodkalla tai liköörillä täytettyyn astiaan. Makeisten tulisi antaa marinoitua alkoholin seassa ainakin 24 tunnin ajan, minkä aikana juoma imeytyy niihin.

Kun karkit ovat olleet juoman seassa tarpeeksi kauan, kannattaa ne siirtää erilliseen astiaan tarjoilua varten. Alkoholipitoiset nallekarkit ovat parhaimmillaan heti tarjoiltuina.