Siperianhuskylta ajettiin karvat – hämmentävä kuva suututtaa ja ihastuttaa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Koska siperianhuskyt ovat alun perin kylmiin olosuhteisiin jalostettu rotu, on niiden säänkestävä turkki erittäin paksu. Siksipä monille saattaakin tulla yllätyksenä, miltä ne näyttävät ajeltuna.

Verkossa levinneessä kuvassa nähdään siperianhusky, jonka turkki on päätä lukuunottamatta ajeltu aivan lyhyeksi. Kuva on herättänyt naurua sosiaalisessa mediassa. Koira nimittäin näyttää miltei siltä, kuin sen pää olisi väärässä vartalossa.

– Jos et ole ikinä nähnyt huskya ilman karvoja, nyt pääset näkemään. Ole hyvä, kuvan jakanut Twitter-käyttäjä kuvaili.

Kuva on kuitenkin saanut aikaan myös huolestunutta keskustelua aiheesta. Monet ovat kyseenalaistaneet sen, miksi siperianhuskyn karvat on ajeltu. Kyseisen rodun kohdalla turkin ajeleminen voi koitua jopa hengenvaaralliseksi.

Eläinlääkäri Jeff Weberin mukaan siperianhuskyjen turkki toimii lämpöä säätelevän termostaatin lailla. Kylmältä ilmalta suojaamisen ohella se suojelee koiria kuumuudelta ja aruingossa palamiselta.

Weber kertoo kuitenkin Huffpost-sivustolle, ettei turkkia ole ajeltu ehkä pelkästään huvin vuoksi. Mikäli siperianhuskyn turkki on huonokuntoinen tai eläimellä on esimerkiksi jokin ihosairaus, saattaa karvojen ajeleminen olla välttämätöntä.