Tyttö pelasti ystävänsä Nälkäpeli-kirjasta oppimillaan taidoilla

Ohhoh! · Tim Isokivi

Lukemisesta saattaa olla yllättävääkin hyötyä, olipa kyseessä sitten faktatekstiä tai suosittu nuortenkirja. Eräs yhdysvaltalainen esiteini-ikäinen tyttö päätyi nimittäin taannoin pelastamaan ystävänsä Suzanne Collinsin Nälkäpeli-kirjasta opituilla tiedoilla.

12-vuotias Megan Getting oli leikkimässä samanikäisen ystävänsä Mackenzie Georgen kanssa kotiensa lähellä sijaitsevalla suolla Massachusettsin Rockportissa. Yhtäkkiä Mackenzie kaatui metallista pumppua vasten, ja sai pohkeeseensa 25-senttisen voimakkaasti verta vuotavan haavan.

Megan teki nopeasti shortseista kiristyssiteen ystävänsä haavaan. Hän käski toista mukana ollutta ystävää hakemaan paikalle apua. Hän saapui pian paikalle isänsä ja veljensä kanssa, ja Mackenzie toimitettiin sairaalaan.

Tyttö kertoo oppineensa sitomaan haavan oikeaoppisesti Nälkäpeli-kirjassa tapahtuneen kohtauksen ansiosta. Hän ymmärsi kyseessä olleen yleisesti käytetty tapa lopettaa verenvuoto.

– Ainoa asia mitä pystyin ajattelemaan oli Mackenzien auttaminen, Megan kuvailee Gloucerster Times -lehdelle.

– Megan oli tilanteen sankari. Onneksemme hän oli paikalla. Tyttäremme olisi menettänyt runsaasti verta ja tilanne olisi voinut olla hengenvaarallinen ilman hänen ystävänsä tekoa, Mackenzien isä kommentoi.