Fyre-floppifestarien oheistuotteita myydään jättisummilla: ”Haluatko palan historiaa?”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Bahaman Exuman saarella järjestetty Fyre Festival nousi toukokuussa otsikoihin yhtenä kaikkien aikojen suurimmista festivaalikatastrofeista. Tapahtuma oli mainostettujen luksusfestivaalien sijaan täysi floppi, jonka olosuhteet muistuttivat lähinnä Selviytyjät-sarjaa.

Nyt tapahtumaan osallistuneet ovat keksineet tavan yrittää saada edes hieman vastinetta rahoilleen. He kaupittelevat eBay-verkkohuutokaupassa Fyre-festivaalien oheistuotteita koviin hintoihin. Kaupan on ollut ensimerkiksi keltainen Fyre-huppari 300 dollarin hintaan.

– Haluatko palan historiaa? Tämä huppari on mahtava. Sitä myytiin Bahaman Fyre-festareiden oheistuotteena. Kyseessä oli suurin katastrofi musiikkifestareiden historiassa, tuotteen kuvauksessa julistetaan.

Muita eBayssa myyntiin asetettuja Fyre-oheistuotteita edustivat muun muassa artistipassi, älypuhelimen laturi ja lippis. Käytetty artistipassi meni kaupaksi jopa 71 dollarin, eli noin 63 euron hintaan.

Billy McFarlandin ja Ja Rulen järjestämän Fyre Festivalin tuhansia euroja maksaneille vieraille luvattiin juhlimista paratiisisaarella julkkisvieraiden kanssa, tähtikokkien herkkuja ja suosikkiyhtyeiden konsertteja. Totuus oli kuitenkin jotain aivan muuta, ja lopulta koko festivaalit peruttiin siitäkin huolimatta että yleisö oli jo paikalla. Tapahtuman järjestäjiä vastaan on sittemmin nostettu lukuisia kanteita.

 

Ebay
Ebay
Ebay