Istuintaskussa ollut neula johti HIV-epäilyksiin – mies haastoi lentoyhtiön oikeuteen

Matkailu Ohhoh! · Tim Isokivi

Lentokammosta kärsivät voivat lisätä uuden pelon aiheen listalleen lentojen aikana. Eräs amerikkalaismies on nimittäin saanut haavan lentokoneen istuintaskuun jätetystä injektioneulasta, ja joutunut sitä myöten muun muassa HIV-testiin.

Gabriel Ybarra matkusti vuona 2015 Los Angelesista Atlantaan Delta Airlines -yhtiön koneella. Ottaessaan lompakkoaan istuintaskusta hän tunsi pistoksen keskisormessaan. Kävi ilmi, että sormeen oli osunut taskussa ollut neula.

Järkyttynyt mies vieraili lääkärillä, joka kehotti häntä testeihin tautien varalta. Ybarran mukaan hänen täytyi käyttää vahvoja lääkkeitä pitääkseen huolen ettei hän saanut esimerkiksi HIViä. Mies kertoo lääkityksen aiheuttaneen hänelle kuukausia kestävää huonovointisuutta, särkyjä, ripulia ja ongelmia makuuhuoneessa.

TMZ-sivuston mukaan Ybarra ja hänen vaimonsa ovat nostaneet kanteen Delta Airlines -lentoyhtiötä vastaan tapauksen johdosta. Yhtiön tiedottaja on kommentoinut asiakkaiden turvallisuuden olevan ensisijaisen tärkeää Deltalle ja kertoo lentoyhtiön olevan järkyttynyt Ybarran kuvailemista tapahtumista.