Teinit eksyivät päiväkausiksi Pariisin katakombeihin

Ohhoh! · Tim Isokivi

Kaksi teinipoikaa on pelastettu heidän vietettyään kolme vuorokautta eksyneinä Pariisin pimeissä katakombeissa. 16- ja 17-vuotiaat pojat on sittemmin toimitettu sairaalahoitoon hypotermian vuoksi.

Nuoret menivät Pariisin alla sijaitsevaan maanalaiseen katakombiin lauantaina 10. kesäkuuta . Heidät paikannettiin BBC:n mukaan etsintäkoirien avulla ja pelastettiin neljä tuntia kestäneen operaation päätteeksi.

Vain pieni osa katakombien yhteensä 250 kilometriä pitkistä käytäväverkostoista ja hautaholveista on avoinna yleisölle. Kiellettyihin osioihin livahtaminen on kuitenkin suosittu harrastus etenkin nuorten keskuudessa. Katakombeissa onkin järjestetty laittomia juhlia ja niistä on löydetty jopa salainen elokuvateatteri.

Pariisin katakombit toimivat alun perin kivilouhoksina, mutta hautausmaiden täyttymisen vuoksi niitä alettiin käyttää hautoina 1700-luvulla. Maanalaisissa käytävissä on aviolta kuuden miljoonan ihmisen luut.