Batman-tähteä muistettiin näyttävästi – valtava Batman-merkki kaupungitalon seinään

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

1960-luvun Batman-sarjasta parhaiten muistettava näyttelijä Adam West menehtyi 9. kesäkuuta. Nyt television ensimmäiselle Lepakkomiehelle on osoitettu Yhdysvaltojen Kaliforniassa kunniaa näyttävällä tavalla.

Los Angelesin kaupungintalon seinälle heijastettiin torstai-iltana valtava Bat-symboli. Valonheittimen sytyttivät Associated Press -uutistoimiston mukaan kaupunginjohtaja Eric Garcetti ja poliisipäällikkö Charlie Beck.

– Vietimme useita tunteja television äärellä, samaan lepakkoaikaan, samalla lepakkokanavalla, kaupunginjohtaja julisti Batman-sarjan kertojaäänen kuuluisaan repliikkiin viitaten.

– Adam West opetti, että meillä kaikilla on kultainen sydän. Hänen kaltaistaan Batmania ei tule koskaan olemaan, eikä toista Adam Westia tule koskaan olemaan, mies jatkoi.

Tilaisuudessa oli esillä myös 1960-luvun Batman-sarjasta tuttu Bat-puhelin ja Batmobile-auto. Bat-signaalin sytyttämistä oli kerääntynyt satoja ihmisiä, mukaan lukien Westin vaimo ja lapset.

Vaikka Adam West tunnetaan parhaiten viittasankarin roolistaan, näytteli hän uransa aikana kymmenissä muissakin sarjoissa ja elokuvissa. Viimeisinä vuosinaan hän keskittyi pääasiassa ääninäyttelemiseen sarjoissa, kuten Family Guy, Simpsonit ja Paavo Pesusieni.

 

Splash
Splash