Supertähdiltä apua Lontoon palossa kotinsa menettäneille – Jamie Oliver tarjosi ruokaa ja Lily Allen majoitusta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lontoon North Kensingtonissa sijaitsevassa Grenfell Towerissa tapahtui keskiviikkona 14. Kesäkuuta tuhoisa tulipalo. Ainakin 17 ihmistä menehtyi palossa, ja sadat ihmiset menettivät tornitalon palaessa kotinsa.

Onnettomuuden myötä monet lontoolaiset tähdet ovat yrittäneet parhaansa mukaan auttaa tulipalon uhreja. Yksi heistä oli televisiosta tuttu julkkiskokki Jamie Oliver. Mies lupasi Instagramissa ilmaista ruokaa ja juomaa Shepherd’s Bush -ravintolassaan niille, joita tulipalo kosketti.

Poptähti Lily Allen ilmaisi puolestaan huolensa heidän puolesta, jotka tarvitsivat majoituspaikkaa kotinsa tuhouduttua palossa. Nainen kehotti yöpaikkaa, kyytiä tai teetä tarvitsevia twiittaamaan hänelle, ja pyysi seuraajiaan lahjoittamaan tarvikkeita läheisen kirkon kriisikeskukseen.

Myös muun muassa Jeremy Clarkson ja Rita Ora kehottivat lontoolaisia auttamaan tulipalossa kotinsa ja omaisuutensa menettäneitä raha- ja tavaralahjoituksin. Palon syttymissyy on edelleen epäselvä, mutta sen päällyysteenä käytetyn alumiinikomposiitin tiedetään olevan herkästi palavaa. Rakennuksen sammutustoimet jatkuivat koko yön ajan.