Älykkäät norsut tekevät yhteistyötä ongelman ratkaisemiseksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Norsut ovat tunnetusti älykkäitä ja empatiakykyisiä eläimiä. Niiden tiedetään esimerkiksi kuuluvan harovihin eläimiin, jotka ovat osoittaneet tunnistavansa itsensä peilistä. Tuore video paljastaa elefanttien olevan myös erittäin yhteistyökykyisiä.

BBC Earthin Super Smart Animals -sarjasta peräisin olevalla videolla kahdelle norsulle tehdään koe. Saadakseen ruokaa eläinten täytyy vetää narun päässä olevaa pöytää. Kummankin pitää kuitenkin vetää narua yhtäaikaa.

Norsut epäonnistuvat alkuun, mutta alkavat oppimaan nopeasti. Eläimet oppivat tekemään yhteistyötä ruoan eteen kolmen yrityksen jälkeen.

Seuraavaksi toinen norsuista päästetään köyden luoksi ennen lajitoveriaan. Se jää odottamaan toisen norsun saapumista paikalle, ja alkaa vetämään köyttä vasta kun kumpikin on paikalla. Tämä osoittaa ettei kyse ollut vain sattumasta – eläimet todella ymmärsivät periaatteen ongelman ratkeamisen takaa.