Atlantaan värikkäät suojatiet Priden kunniaksi – koska Suomeen?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Maailmalla juhlitaan näyttävästi Pride-liikettä. Sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksia puolustava filosofia käyttää tunnusmerkkinään sateenkaarilippua. Värikäs tunnus näkyy tällä hetkellä lähes kaikkialla – kuten keskellä kaupunkia sijaitsevalla kadulla.

Yhdysvaltojen Atlantassa on tehty kunniaa seksuaaliselle monimuotoisuudelle maalaamalla Piedmont Avenuen ja 10th Streetin risteyksen neljä suojatietä sateenkaaren eri väreillä. Samanlainen tempaus on toteutettu risteyksessä ennenkin, mutta tällä kertaa maalausjälki on tullut jäädäkseen. Alueella asuu runsaasti seksuaalivähemmistöjen edustajia.

Sateenkaarisuojatie on näyttävä ja vahva kannanotto. Huffington Postin mukaan yli 20.000 ihmistä on allekirjoittanut vetoomuksen risteyksen pysyvän värityksen puolesta. Suojatiet maalattiin sateenkaaren väreihin ensimmäisen kerran vuonna 2015. Koskahan samanlainen tempaus nähdään Suomessa?