Merten syvyyksistä löytyi uusi eläinlaji – yllättävän härskin näköinen

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Tutkija Tim O’Hara kollegoineen palasi noin kuukauden mittaiselta matkalta, jossa he tutkivat Australian lähistöllä meren asukkeja. Meren syvimmissä kohdissa elelee paljon erikoiselta näyttäviä lajeja, joista kaikkia ei ole vielä edes löydetty.

Tälläkin matkalla tutkijat tekivät monia uusia löytöjä. Yksi uusi merestä nostettu laji on Peanut worm -mato, eli vapaasti suomennettuna pähkinämato, joka näyttää kuitenkin joltain aivan muulta kuin pähkinältä. Mato on huvittavan paljon peniksen näköinen, mikä on onnistunutkin tekemään uudesta löydöksestä viraalihitin.

Madon ulkonäkö poiki nopeasti monia hauskoja nettimeemejä. Meemeissä Ariel-merenneito kiemurtelee tyytyväisenä ja moni on ilmoittanut, että yllättäin syvämerensukellus alkoikin kiinnostamaan heitä harrastuksena. Myös tutkijat ovat International Business Times -sivuston mukaan olleet samaa mieltä siitä, että madon ulkonäkö on hyvin koominen.