Juuri nyt: Lonkero, A-oluet ja limuviinat tulevat ruokakauppoihin!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime kuukausina suomalaiset ovat saaneet seurata ihmeissään hallituksen kädenvääntöä uudesta alkoholilaista, jonka piti alunperin sallia korkeintaan 5,5 tilavuusprosenttia sisältävien alkoholijuomien myyminen kaupoissa.

Asiasta sovittiin jo vuosi sitten, äskettäin Keskusta ryhtyi yllättäen vastustamaan muutosta. Nyt kansanedustaja Antti Kaikkonen (kesk) on ilmoittanut, että hallituksen esityksessä on sittenkin mukana kaupoissa myytävien alkoholijuomien prosenttirajan nostaminen nykyisestä 4,7 prosentista 5,5 prosenttiin.

Vuosi sitten hallituspuolueet sopivat, että myös niin sanotusta valmistustaparajoitteesta luovutaan, mikä tarkoittaa esimerkiksi lonkeroa ja niin sanottujen limuviinoja. Myös tätä ryhdyttiin taannoin vastustamaan, mutta nyt asia on etenemässä alkuperäiseen tapaan. Uuden käänteen myötä palattiin siis alkuperäiseen vuoden takaiseen suunnitelmaan, jonka mukaan A-oluet ja alkuperäinen lonkero on tulossa kauppojen hyllyille.