Kuva paljastaa: Näin hurjasti lentokoneen siipi taipuu lennon aikana

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lentokoneen siivet saattavat näyttää taipuvan yläilmoissa miltei holtittoman näköisesti. Näky saattaa ahdistaa lentopelosta kärsiviä, mutta tosiasiassa siipien runsaskin taipuminen lennon aikana on täysin tavallista.

Reddit-sivustolla jaetussa kuvassa nähdään, kuinka paljon Boeing 777 -koneen siipi saattaa taipua lennon aikana. Otos on niin kutsuttu komposiittikuva. Se koostuu sekä vielä lentokentällä ollessa että yläilmoissa otetusta kahdesta eri kuvasta.

Siipi saattaa siis heilua jopa metrien verran, mistä ei kuitenkaan kannata huolestua. Lentokoneiden siivet on suunniteltu kestämään kovaakin taipumista, ja niiden katkeaminen on tehty käytännössä mahdottomaksi. Lentokonevalmistajat huolehtivat tästä tarkkojen testien avulla.

 

B777 : composition of two photos take during one flight showing wing deformation in flight vs at ground from interestingasfuck