Han Solo -elokuva ongelmissa – ohjaajat irtosanoutuivat kesken kuvausten

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Disneyn ja Lucasfilmin tuleva Han Solo -elokuva on ajautunut ongelmiin ohjaajien jättäydyttyä projektista. Phil Lordin ja Christopher Millerin poisjäämisen syynä kerrotaan olevan taiteelliset erimielisyydet tuottajien kanssa.

Elokuvan helmikuussa aloitetut kuvaukset olivat kesken, ja niiden oli määrä jatkua vielä muutamien viikkojen ajan. Lordin ja Millerin tilalle etsitään parhaillaan uutta ohjaajaa. Variety-lehden mukaan tuottajat ovat käyneet neuvotteluja Apollo 13 ja Da Vinci -koodi -ohjaaja Ron Howardin kanssa.

– Phil Lord ja Christopher Miller ovat lahjakkaita ohjaajajia, jotka ovat tuoneet yhteen uskomattomia näyttelijöitä ja kuvausryhmän. Tuli kuitenkin selväksi, että meillä oli erilainen taiteellinen visio elokuvasta. Niinpä päätimme lopettaa yhteistyön, Lucasfilmin johtaja Kathleen Kennedy kuvaili tiedotteessa.

Lordin ja Millerin mukanaolo Han Solo -elokuvassa oli monien fanien mieleen. Kaksikon ohjaamat 21 Jump Street ja Lego Elokuva -elokuvat olivat niin arvostelu- kuin yleisömenestyksiäkin.

Toistaiseksi nimettömän Han Solo -elokuvan ensi-iltaa kaavaillaan kuitenkin edelleen toukokuulle 2018. Elokuvan päärooleissa nähdään Alden Ehrenreich, Donald Glover, Emilia Clarke, Woody Harrelson ja Joonas Suotamo.