Päistään yhteen kasvaneet siamilaiset kaksoset erotettu onnistuneesti

Ohhoh! Terveys · Stara.fi

Maailmalta kantautuu parin vuoden välein tietoja niin sanotuista siamilaisista kaksosista, jotka ovat kasvaneet kehitysvaiheessaan kiinni toisiinsa. Kaikkia kaksosia ei saada irrotettua toisistaan, mutta useissa tapauksissa se onnistuu.

Splash

Nyt 10-kuukautiset Erin ja Abby Delaney on saatu erotettua toisistaan onnistuneesti Yhdysvalloissa. Ihastuttavat Erin ja Abby olivat kasvaneet yhteen pääkalloistaan. Tyttöjen vanhemmat saivat tietää sikiöiden erikoisesta tilanteesta jo 11 raskausviikolla. Tuolloin oli vielä liian aikaista arvioida voitaisiinko tytöt erottaa toisistaan. Tytöt syntyivät keisarinleikkauksella 10 viikkoa ennen laskettua aikaa.

Peräti 30 lääketieteen asiantuntijaa suorittivat 11 tunnin operaation, jossa tyttöjen päät irrotettiin toisistaan Philadelphiassa sijaitsevassa lastensairaalassa. Ensimmäiseksi erotettiin yhteiset osat tyttöjen verenkierrosta, ja sen jälkeen siirryttiin päiden muihin osiin. Operaatiota johtivat neurokirurgi Gregory Heuer ja plastiikkakirurgi Jesse Taylor.

Splash