Pettääkö kumppani tunnetasolla? Näistä merkeistä tunnistat

Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Sosiaalisen median sovellusten vuoksi jutteleminen ja keskustelun avaaminen tuntemattomien ja kiinnostavien ihmisten kanssa tapahtuu yhä helpommin. Tämä on tuonut mukanaan parisuhteisiin uuden ongelman, joka on kumppanin pettäminen tunnetasolla.

Tunnetasolla pettämisessä kumppani ei välttämättä ole toisen ihmisen kanssa fyysisessä kontaktissa lainkaan, mutta luo häneen sopimattoman läheisen suhteen tunnetasolla. Yleensä tällainen suhde alkaa nopeasti kuormittamaan omaa oikeaa parisuhdetta ja viemään siitä syvyyttä pois.

Parisuhdeneuvoja Martha Tara Lee kertoi Elite Daily -sivustolle, että toisen ihmisen kanssa syvemmän henkisen yhteyden luominen on petos omaa kumppania kohtaan samalla tavalla kuin fyysinen pettäminen. Ensimmäinen vihje Leen mukaan pettämisestä on se, että kumppanista alkaa tuntumaan siltä, että hänen täytyy tehdä aina aloite läheisyyden ja seksin suhteen.

Tunnetasolla pettävä kumppani voi olla myös ärsyyntynyt omaan oikeaan kumppaniinsa ja alkaa viettämään hänen kanssaan entistä vähemmän laatuaikaa. Yksi näkyvä vihje tunnetason pettäjästä on myös se, että hän on entistä enemmän puhelimensa ääressä ja hän on salailevan oloinen selatessaan puhelintaan tai tietokonettaan.