Retkeilijä kuvasi harvinaisen näyn – pöllö oli uimassa!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Luonnossa liikkuessaan saattaa hyvällä tuurilla nähdä puussa istuvan tai ilmassa lentävän pöllön, mutta eräs retkeilijä törmäsi taannoin taatusti odottamattomaan näkyyn. Hän näki pöllön uimassa vedessä.

Arizonan ja Utahin rajoilla sijaitsevan Lake Powellissa liikkunut patikoija näki amerikanhuuhkajan, joka ui kanjonin pohjassa olevassa purossa. Pöllö ui vettä pitkin jonkin matkaa, kunnes se nousi kuivalle maalle. Retkeilijä ikuisti yllättävän näyn videoksi.

Videon jakaneen National Geographicin mukaan alueella elävät huuhkajat pesivät usein kallioiden reunoilla. On mahdollista, että kyseessä oli nuori pöllö joka oli tippunut pesästään veteen. Pöllöjä nähdään uimassa harvoin, sillä ne eivät voi silloin puolustaa itseään eivätkä ne pysty nousta lentoon suoraan vedestä.