Valtava määrä natsien muistoesineitä paljastui salatusta huoneesta

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Argentinan Buenos Airesista on löydetty mittava määrä saksalaisia muistoesineitä toisesta maailmansodasta. Esineet löydettiin paikallisen taidekeräilijän kodista paljastuneesta salaisesta huoneesta.

Natseilta peräisin olleita esineitä löydettiin yhteensä 75 kappaletta. Joukossa oli muun muassa Adolf Hitleriä esittävä veistos, puukko, Hitlerin käyttämä suurennuslasi ja pään muodon mittaamiseen käytetty laite. Argentiinan turvallisuusministeri Patricia Bullrich on vahvistanut esineiden olevan aitoja.

Esineet paljastuivat huoneesta, johon johti kirjahyllyn taakse piilotettu salakäytävä. Nimeämätöntä keräilijää epäiltiin alun perin muinaisesta Egyptistä ja Kiinasta peräisin olevien esineiden salakuljetuksesta.

Daily Telegraph -lehden mukaan Argentiinan poliisi tutkii parhaillaan, kuljettiko pahamaineinen natsitohtori Josef Mengele esineet alun perin maahan. Auschwitzin keskitysleirien vangeille julmia lääketieteellisiä kokeita tehnyt lääkäri pakeni natsi-Saksan romahdettua Argentiinaan vuonna 1949.

 

Twitter

 

Twitter
Twitter