Järkyttävää! Koiranlihafestivaalit jatkuvat Kiinassa – karmaisevaa eläinrääkkäystä

Ohhoh! · Annukka Heikkilä

Ympäri maailmaa uutisoitiin toukokuussa, että Kiinassa Yulinin kaupungissa järjestettävä koiranlihafestivaali ollaan viimein lopettamassa. Nyt festivaali on kuitenkin yllättäen alkamassa uudelleen, ja Kiinan hallitus on kommentoinut, että se ei ole koskaan ollut kyseistä tapahtumaa kieltämässä.

Koiranlihan syömisen kieltämisen kerrottiin olevan pitkän eläinsuojelutyön tulosta, mutta nyt Kiina on kieltänyt luvanneensa lopettaa Yulinin koiranlihafestivaalia. Hallitus on BBC-uutisten mukaan kommentoinut, että ei pysty kieltämään kyseisen tapahtuman järjestämistä, koska ei ole mukana järjestämässä tapahtumaa.

Kiinassa ei aiota näillä näkymin tehdä koiranlihan syömisestäkään laitonta, koska sitä pidetään samankaltaisena asiana kuin sian, lehmien tai kanojen syömistä. Tapahtuman järjestäjät ovat kertoneet, että koirien tappamiseen ei liity eläinrääkkäystä. Vuosittain Yulinin koiranlihafestivaalista leviää kuitenkin mediaan kuvia, joissa koiria roikotetaan elävinä jaloista, niitä lyödään lihan mureuttamiseksi ja keitetään, nyljetään sekä poltetaan elävältä. Koirat joutuvat myös katsomaan muiden lajitoverien kärsimystä vierestä ennen omaa vuoroa.

Kiina ei ole tyytyväinen Yulinin koiranlihafestivaalin tuomaan huonoon julkisuuteen ja mediahuomioon, mutta ei aio silti lopettaa kyseistä tapahtumaa. Vuonna 2016 protestien ja mielenosoitusten vuoksi tapahtumassa kiellettiin koirien julkinen teurastus, mutta tämäkään kielto ei ole pystynyt estämään koirien tappamista julkisesti tapahtuman aikana. Vuosittain yhteensä jopa 10.000 koiraa ja kissaa tapetaan Yulinin kymmenenpäiväisen tapahtuman aikana.