Parisuhdeneuvojan vinkit eronneelle: ”Näin toivut erosta”

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Erosta toipuminen on aina kummallekin osapuolelle vaikeaa aikaa. Mikäli joutuu itse eron yllättämäksi ja toisen jättämäksi, erosta toipuminen voi olla entistä vaikeampaa. Jätetyksi tulemisen jälkeen henkilön itsetunto voi vaipua hyvin alas ja hän voi tuntea itsensä masentuneeksi.

Elite Daily -sivusto puhui eroista psykologi Jennifer Rhodesille, joka on erikoistunut parisuhteisiin. Rhodesin ensimmäinen neuvo eronneelle on se, että hänen ei tule koskaan ajatella, että on itse ongelma. Eron jälkeen pahin virhe on se, että henkilö ajattelee eron johtuneen hänestä itsestään. Ihmisen tulisi ajatella juuri päin vastoin ja todeta, että erossa ei ollut kyse hänestä.

Jennifer Rhodesin mukaan hyvä tapa päästä erosta yli on keksiä itselleen jokin uusi harrastus tai muuta mielekästä puuhaa. Eronneen kannattaa yrittää ajatella myös elämässään sillä hetkellä olevia positiivisia asioita ja keskittyä niihin. Sen lisäksi eronneen tulee vaalia omaa aikaa ja nauttia siitä, että saa olla yksin itsensä kanssa.

Parisuhdeneuvoja Lydia Kociuban mukaan on myös tärkeää, että eronnut kokee kaikki tunteet, joita hän sillä hetkellä tuntee eikä yritä tukahduttaa niitä. Kociuban mukaan tunteet kannattaa tuntea juuri sellaisina kuin ne tulevat, minkä jälkeen surusta ja negatiivisista ajatuksista tulee vähitellen pyrkiä tietoisesti pääsemään eroon keskittymällä hyviin asioihin.