Tiesitkö? Eläinten suloiset kuvat parantavat parisuhdetta

Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Yksi avioliiton haasteista on pitää parisuhteessa kipinä ja rakkaus toista ihmistä kohtaan yllä. Nyt tutkijat saivat kokeilun avulla selville, että kuvat suloisista eläimistä voivat auttaa parisuhdetta pysymään parempana pidempään.

Science Daily -sivusto kertoi tutkimuksesta, jossa selvitettiin 144 naimisissa olevan pariskunnan avulla miten eläinten kuvat voivat vaikuttaa heidän parisuhteeseensa. Noin 28-vuotiaista ihmisistä koostuvat pariskunnat jaettiin kahteen eri ryhmään, joissa heille näytettiin kuuden viikon aikana erilaisia kuvia.

Tutkijat näyttivät säännöllisesti toiselle ryhmälle tylsiä ja arkipäiväisiä kuvia, joiden mukana oli myös kuvia omasta kumppanista. Toiselle ryhmälle näytettiin säännöllisesti todella suloisia kuvia eläimistä, joiden mukana oli kuvia omasta kumppanista.

Kokeilun aikana pariskuntien tyytyväisyyttä omaa avioliittoaan kohtaan mitattiin säännöllisesti. Kävi ilmi, että oman kumppaninsa kuvia suloisten eläinkuvien lomassa katselleet puolisot kokivat parisuhteensa onnellisemmaksi ja selkeästi paremmaksi kuin kokeilun alussa. Arkipäiväisiä kuvia katselleet eivät kokeneet muutosta onnellisuudessaan.

Tutkijoiden mukaan suloisten eläinkuvien voima perustui siihen, että henkilö alkoi alitajuisesti yhdistämään eläinkuvien aiheuttamat positiiviset tunteet myös kumppaniinsa nähdessään vuorotellen kuvia puolisosta ja eläimistä. Tämä lisäsi onnellisuutta parisuhteessa ja positiivisia tunteita omaa kumppania kohtaan.